lauantai 28. marraskuuta 2015

Älä hairahda tähän uskontoon!

Tällä hetkellä joka puolelta tulee huonoja uutisia koskien asuttamaamme maapalloa. Talvet ovat vain muisto entisestä, luonnossa eläviä eläimiä katoaa nopeammin kuin koskaan, kalalajeja kuolee sukupuuttoon, ihmisten sairaudet lisääntyvät, luonnonmullistukset yleistyvät ja ihmisiä kuolee.

Tätä mieltä ovat he jotka uskovat uskontoon nimeltä: Ilmastonmuutos.

Miksi kyseisestä uskonnosta ei kannata olla huolissaan?

Seuraavaksi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää eli totuus

 

Kolmen minuutin maa?

Noin 3% ilmastoon keskittyvistä tiedemiehistä uskoo, että tällä hetkellä tapahtuva ilmastonmuutos ei ole ihmisen aiheuttamaa. Unohda mitä mieltä 97% aiheesta tietävistä tiedemiehistä ovat.

Olemme käyttäneet maapallon luonnonvaroja liikaa yli 40 vuotta. Nyt vuonna 2015 teimme uuden ennätyksen, kun olimme onnistuneet käyttämään maapallon tänä vuonna tuottamat uusiutuvat luonnonvarat loppuun elokuussa. Myös 40 vuoden aikana luonnossa elävien eläinten, lintujen ja kalojen määrät ovat pudonneet noin 50%. Tuhansien vuosien saatossa syntyneet asiat on tuhottu muutamassa vuodessa, mutta vielähän jotain on jäljellä. Eikö se riitä hyvin?

Yksi alue on isossa osassa koskien maapallon ja täällä elävien hyvinvointia. Se on Amazonin sademetsä. Siitä on toki nyt ja pitkässä juoksussa vain hyötyä, jos kyseinen sademetsä on olemassa ja voi hyvin. Tällä menolla pitkä juoksu näyttäisi johtavan tämän paikan katoamiseen. Viime aikojen suurin syy sademetsän raivaamiseen on ihmisten lihansyönti. Ihminen on lihansyöjä, joten tuhoamisen syy on enemmän kuin perusteltua. Ihmisen syömä lihapala tarvitsee ennen kuolemaansa niin ikään syömistä, joten sitä varten täytyy myös raivata koko ajan enemmän ja enemmän tilaa.

Ennen kuin kanat, possut ja lehmät päätyvät paistinpannullemme, yhtä lihakiloa kohti tarvitaan useampi kilo ravintoa ensin eläimelle. Parhaimmillaan yli 20 kiloa ravintoa on annettava eläimelle, jotta saamme yhden kilon lihaa.

Mutta ei hätää. Suomessa riittää vielä tilaa kasvattaa eläimille ravintoa. Noin 70% Suomen peltopinta-alasta käytetään eläinten rehun kasvattamiseen. Mihin muuhunkaan näitä alueita voisi käyttää?

Lihansyönti lisääntyy koko ajan, mutta onko sillä merkitystä, että luonto, vesistöt, ilmasto ja miljoonat ihmiset kärsivät tästä (huom. et kuitenkaan välttämättä sinä, joten voit unohtaa lukemasi).

Onko merkitystä mitä jätämme lapsillemme ja lapsenlapsillemme jälkeemme? Käytetty fraasi: keskity hetkessä elämiseen, on oiva ohjenuora. Keskittykäämme tähän hetkeen eikä suotta murehdita tulevaa, sen hoitakoot seuraavat sukupolvet. He kyllä keksivät keinot ratkaista ongelmat. Viimeisin vaihtoehto olkoon vaikka turvapaikan hakeminen jostakin muualta kuin omalta planeetaltamme.

S.J.
-----
H(a)PPI: Hyvä, parempi, paras, ihminen on viisiosainen juttusarja ihmisen ylivertaisuudesta ja sen seurauksista.

1/5: Älä hairahda tähän uskontoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti